Alle speellijsten op Spotify!

De Tarantella
Playlist voor Hennie om kennis te maken met de Tarantella: een Italiaanse dans die is ontstaan om het gif van een beet van de tarantulaspin uit je lichaam te verdrijven door wild te dansen.

Van Jig naar Gigue
Nog meer mooie dansen. Maak kennis met de Jig. Deze dans kwam vanuit Engeland in Frankrijk terecht en werd daar de Gigue, die meestal aan het eind van een Franse suite staat.

Barokmuziek voor strijkers
Dit is de playlist voor Jopie. Vanaf haar zesde houdt ze al van viool en ze is dol op onder meer barokmuziek. Speciaal voor haar drie en een half uur barokmuziek, met daarin veel vioolconcerten.

Talking Troposphere
Songs van Kinsmit. Teksten geïnspireerd op poëzie van o.a. W.H. Auden , Anne Sexton en Leonard Cohen. Musici: Remco Jacobs, gitaar/zang, Minas Vakaloudis, bas, Pericles Markis, elektrische gitaar, Juliana Hahn, viool/zang/piano, Myrthe Boersma, zang en Ray Murphy, percussie.

Beethoven: een leven in negen composities
Dit is de playlist bij het boek ‘BEETHOVEN A life in Nine Pieces‘ (2020) van Laura Tunbridge, waarin aan de hand van 9 muziekstukken aspecten van zijn leven op een nieuwe manier belicht worden, waaronder succes, vriendschap, vrijheid, liefde en ambitie.