
Remco Jacobs behaalde zijn bachelor en master Musician 3.0 aan de Hogeschool voor de Kunsten in Utrecht, met als specialisatie compositie bij Jeroen D’hoe. Hij ontwikkelde zich tot een creatief maker van songs en composities; tot projectontwerper en tot begeleider van creatieve processen. Zijn muziek komt o.a. voort uit het spelen met de klank van de vroege bluesmuziek (1920-1940) . Hij bestudeerde ook barokmuziek en speelt barokgitaar. Remco geeft leiding aan de creatieve broedplaats Touchstone in Utrecht en treedt op onder de naam Kinsmit. Hij heeft drie solo-albums gemaakt met eigen werk. Zijn nieuwste album is Talking Troposphere (2022). Remco werkt graag met mensen en heeft veel ervaring in het werken met ouderen, met en zonder dementie, en zowel individueel als in groepsverband.
Juliana Hahn studeerde viool en piano aan de Royal Irish Academy of Music. Ze kwam naar Nederland om klassiek piano te studeren aan het Conservatorium van Amsterdam. Na het afronden van haar bachelor klassiek piano volgde ze een masteropleiding muziekeducatie volgens de Kodálymethode aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag. Juliana is actief als muziekpedagoge en als uitvoerend musicus in verschillende bands en ensembles. In 2021-22 maakte ze deel uit van het Sounds of Change programma dat zich richt op groepsoefeningen waarbij muziek wordt gebruikt als middel om je op een veilige manier te kunnen uiten. Ze geeft muziekworkshops aan vluchtelingenkinderen in Nederland. Juliana gelooft in de helende kracht van muziek. Ze heeft stage gelopen bij een muziektherapeut die werkt met ouderen met dementie of de ziekte van Parkinson. Ze houdt ervan om muziek te maken met ouderen en om samen een ruimte aan te boren die emoties kan vrijmaken, die hen actief maakt en hun verbeelding kan verruimen.


Gerard Schoren is zanger, koordirigent, contrabassist, gitarist, arrangeur en workshopleider. Zijn muzikale bagage is een bonte mengeling: hij speelde popmuziek, studeerde gitaar, speelde (én danste) Cubaanse son en Argentijnse tango en zong close-harmony, oude en nieuwe muziek. Maar ook pop- en musicalliedjes uit de 60-er en 70-er jaren, en Nederlandstalige nummers, zoals uit de Tv-serie Ja zuster, nee zuster. Hij volgde de applicatie-opleiding koordirectie aan het Utrechts Conservatorium en kreeg zanglessen van Lida Dekkers, Geert Berghs en Ingrid Voermans en deed een training EVT bij Helga Westmark. Zijn zangervaring omvat zowel klassieke muziek, o.a. oratoria van Bach, Mozart en Händel, als wereldmuziek, o.a. Zuid-Amerikaanse en Oost-Europese liederen. Gerard is bassist en zanger van het Charivari trio en dirigent en initiatiefnemer van Volver, een koor voor Latijns-Amerikaanse muziek. Ook dirigeert hij het wereldmuziek-koor Wagenings Volkooren en een koor voor joodse muziek Hatikwa. Contrabas speelt hij in het Nederlands Begeleidingsorkest en Ensemble Conservatoire.
Roosmarijn Tuenter is multi-instrumentaliste, zangeres en componiste. In 2017 rondde ze haar studie Musician 3.0 af aan het conservatorium in Utrecht, waar ze vier jaar lang intensief bezig was met het creëren, voeden en uitvoeren van haar artistieke eigenheid. Samen met haar altviool, indringende stem en loopstation speelt ze onder de naam Roosmarijn op diverse Nederlandse podia, maar ook elders in Europa.
Hiernaast richtte ze de experimentele pop/jazz band Sólin op. De band won in 2016 de Il Sole in Cantina Jazz award. Naast haar eigen projecten werkt Roosmarijn mee bij acts als Moddi, Meadows, Town of Saints, LAVALU en Sanne Sanne. Ook was ze onderdeel van het interdisciplinaire collectief The Grooop, werkte ze als actrice en als studiomuzikant. Na twee jaar muziekdocent te zijn geweest in het basisonderwijs, geeft ze nu les op het conservatorium in Utrecht.
‘Met mijn muziek verklank ik datgeen waar geen woorden voor te vinden zijn. Op zoek naar verbinding met mezelf, mijn omgeving en de ander.’


Marjan de Haer , harpiste, studeerde aan de conservatoria van Tilburg, Maastricht en Arnhem. Ze geeft harplessen en speelt solo, kamermuziek in diverse samenstellingen, en in orkesten.
Ze heeft zich gespecialiseerd in authentieke harpen. Marjan is regelmatig te gast bij verschillende internationale oude muziek ensembles waaronder Anima Eterna Brugge, Concerto Köln, het Apollo ensemble en Barok opera Amsterdam. Ze speelt authentieke pedaalharpen uit de 18e en 19e eeuw en barok tripel harp. Met veel plezier speelt Marjan in verschillende verzorgingshuizen in de omgeving van Oosterbeek. Ze begon hiermee tijdens de coronalockdown, eerst nog in de tuinen en later ook in de huizen. Bij verschillende huizen speelt ze meerdere keren per jaar.
Er zijn nog veel meer musici inzetbaar voor Musica Activa, bijvoorbeeld bij specifieke repertoirewensen.
Ben je beroepsmusicus en heb je belangstelling om ook voor Musica Activa te werken? Neem dan contact op!
Janneke van Tuyl is groot gebracht met klassieke muziek: haar moeder is een Hongaarse violiste en haar vader speelde klarinet. Op haar vierde begon ze met pianolessen en tot haar achttiende speelde ze klassieke muziek op hoog niveau. Daarna volgde een omschakeling en raakte ze geïnteresseerd in jazz. Aan het Conservatorium van Maastricht studeerde ze jazzpiano en behaalde haar diploma voor uitvoerend musicus en docent en ze volgt er nu de opleiding docent muziek. Janneke speelt in verschillende formaties: van een traditioneel jazzkwartet tot haar eigen Latin trio. Ook begeleidt ze graag vocalisten. Janneke geeft ontzettend graag les. De zwarte en witte toetsen en de eenvoud hiervan fascineren haar al van kinds af aan. Deze eenvoud van het overzichtelijke instrument kan zij op een heel begrijpelijke manier uitleggen . In haar pianolessen in zowel jazz als klassiek repertoire komen theorieleer en improvisatie regelmatig aan bod. Ze vindt het belangrijk dat leerlingen worden gestimuleerd in het muziek maken en daar plezier aan beleven en ze draagt graag bij aan het ontwikkelen van discipline in het studeren. Janneke werkt ook graag met ouderen.
